Gleanings from Tolkien’s Garden

Bijna vier decennia lang heeft Renée Vink, mede-oprichter van de Nederlandse Tolkien Vereniging Unquendor en vertaler van verschillende J.R.R. Tolkiens werken, het Legendarium van Arda bestudeerd en erover geschreven. Haar werk omvat talrijke bijdragen aan Lembas, het tijdschrift van de Vereniging, een steeds groter wordende lijst van wetenschappelijke essays en de monografie Wagner en Tolkien: Mythmakers. Daarnaast heeft ze verschillende nummers van Lembas Extra, het tweejaarlijkse tijdschrift van Unquendor, geredigeerd.

Dit boek bevat dertien van haar artikelen, gericht op verschillende onderwerpen, van vertalingen, Elfenzaken, boeken van vrouwelijke auteurs met links naar Tolkiens werken, Joodse aspecten van zijn
dwergen, fanfictie, en last but not least, nog een Wagneriaanse parallel. Negen daarvan, waarvan de oudste dateert uit het begin van de jaren negentig, zijn eerder gepubliceerd in verschillende tijdschriften of congresverslagen. De overige vier zijn nieuw.

Jan van Breda, Unquendor-voorzitter sinds 2013 schrijft in de inleiding:

“De leden van Unquendor hebben Renée leren kennen als een
inzichtelijke schrijver, een scherpe denker, en (indien nodig)
een felle debater over de werken van J.R.R. Tolkien.”

Gleanings from Tolkien’s Garden
Ingebonden.
€ 16,00 exclusief verpakking en portokosten (naar schatting € 4,00)
Te verkrijgen bij ‘De Wereld Leest‘.

Lembas Extra 2022

Bestel nu de nieuwe Lembas Extra. Met 13 diepgravende artikelen rond het thema ‘Númenor’ van gerenommeerde Tolkien-onderzoekers als Nils Ivar Agøy, Kristine Larsen, Hamish Williams, Lukasz Neubauer en Renée Vink (met twee artikelen!). De artikelen zien op onderwerpen als de ontstaansgeschiedenis van Númenor, wet en recht, de rol van Ar-Zimraphel in de ondergang van Númenor en Númenoreaans kolonialisme. Een onmisbaar boek voor wie zijn kennis van en inzicht in Tolkiens mythische eiland wil vergroten.

Wil je deze Lembas Extra hebben? Stuur dan een e-mail naar penningmeester@unquendor.nl waarin je je naam en adres doorgeeft. Kosten zijn € 17,95 per stuk (excl. € 4,60 porto- en administratiekosten binnen Nederland) onder vermelding van ‘Lembas Extra 2022’. Het boek gaat pas op de post, als het bedrag plus de portokosten ontvangen is. Je ontvangt een bevestiging dat het geld ontvangen is en het boek verstuurd wordt. Portokosten naar de meeste Europese landen zijn € 15,00, buiten Europa € 21,00

 

Midden-aarde in Vogelvlucht

Sinds 2012 heeft Tolkien Genootschap Unquendor een boekje waarin we kort en bondig het leven, werk en de belangrijkste invloeden op het werk van J.R.R. Tolkien beschrijven. In oktober 2018 is het boekje ‘Midden-aarde in Vogelvlucht’ volledig herzien met de nodige actuele berichten, foto’s, informatie en andere wetenswaardigheden over het leven en werk van de professor. Het boekje Een ‘must-have’ voor elke Tolkien-fan of leuk als cadeau te geven. In 2023 is de achtste (herziene) druk alweer verschenen, en uitgebreid naar 80 pagina’s en volledig in fullcolour.

Het boekje is te bestellen via penningmeester@unquendor.nl waarin je je naam en adres kunt doorgeven. Kosten zijn € 10,- per boekje (excl. € 3,50 porto- en administratiekosten binnen Nederland) onder vermelding van ‘Midden-aarde in Vogelvlucht’. Het boekje gaat pas op de post, als het geld ontvangen is. Je ontvangt een bevestiging dat het geld ontvangen is en het boekje verstuurd wordt. Portokosten voor de meeste Europese landen bedragen € 8,70.