Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tolkien Tage – Geldern

10 juni 2022 - 12 juni 2022

Al twaalf jaar lang lokken de Tolkien Tage in het eerste weekend na Pinksteren fans fan fantasy en de middeleeuwen naar een feest in Geldern-Pont, dat de wereld van In de Ban van de Ring tot leven brengt. Het evenement wordt georganiseerd door de experts als het om Arda gaat: de Deutsche Tolkien Gesellschaft (DTG).
Lezingen, films, spellen, Middenaarde-Markt, muziek, culinaire hoogstandjes en vooral veel live action, kampen, cosplay en LARP verenigen experts, Tolkien-fans en iedereen van jong tot oud. Of je nu een hardcore fan bent of gewoon eens wilt kennismaken met de veelzijdige, spannende wereld van Middenaarde, de Tolkien Tage zijn er voor iedereen. Wie een beetje wegwijs is in Middenaarde, de Hobbit, In de Ban van de Ring en zelfs Silmarillion, vindt hier vrienden om hierover te discussiëren en zal tijdens veel lezingen ontdekken, dat hij of zij nog lang niet alles wist over Arda.
Voor alle anderen is het HET weekend in Duitsland, dat je de wereld van Tolkien goed kunt leren kennen, beter nog dan via de beroemde films. Via de quizz, wedstrijden en workshops kann jong en oud actief deelnemen aan het gebeuren en live muziek zorgt voor de juiste sfeer, terwijl de inwendige mens aan de verschillende kramen wordt verwend – met veel lekkernijen, hartig en zoet en vooral met een hobbitkeuken. En wie kookt, barbecuet en bakt er nou zo goed als een hobbit? Niemand toch zeker? Souvenirs, maar ook ideeën voor wat er aan je kostuum nog ontbreekt, vind je dan bij de aanwezige handelaars en uitbaters van attracties. Dus in een keer alles rondom J. R. R. Tolkien – de Professor, zonder wie er geen fantasy zou zijn.
Kaartjes en informatie op www.tolkientag.de

Gegevens

Begin:
10 juni 2022
Einde:
12 juni 2022
Evenement Categorie:
Site:
https://www.tolkientag.de/

Locatie

Geldern
Bruchweg 58 – 64
Pont, 47608 Duitsland
+ Google Maps

Organisator

Deutsche Tolkien Gesellschaft
Bekijk de site van Organisator