Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Tolkien Thing

18 juli - 21 juli

Tolkien Thing

Tolkien Thing is niet alleen onze algemene vergadering, maar ook het meest traditionele Tolkien-evenement in Duitsland, waar gelijkgestemde mensen uit het hele land en over de hele wereld elkaar ontmoeten. Het bestaat sinds 1999.
Het programma

Het evenement biedt vier dagen vol programma rond het werk van de Britse auteur – met creatieve workshops en wetenschappelijke lezingen, uitgebreide games en veel plezier. Ook kleine hobbits of mensenkinderen zijn van harte welkom. Op de jaarlijkse algemene vergadering worden onze leden actief betrokken bij het vormgeven van het leven van de vereniging.

Wisselende locaties

Er zijn altijd nieuwe locaties te ontdekken. Omdat het Tolkien-thing in de loop der jaren is veranderd en van locatie verandert. We begonnen  in het huis van de St. Georg Scout Association in Keulen, verhuisden toen naar het Marienthal-klooster, zijn naar kasteel Hohensolms, het graafkasteel in Diez, het padvinderskasteel in Rieneck, in Hersfeld, naar kasteel Breuberg in de Odenwald, naar kasteel Hessenstein en tenslotte naar het landhuis Lützensömmern in Thüringen.

Eregast

Elk jaar nodigt het Duitse Tolkien Genootschap een eregast uit die je bij de Thing van dichtbij kunt meemaken. Tot onze gasten in de afgelopen jaren behoorden de artiesten Alan Lee, Ted Nasmith, Cor Blok en Jay Johnstone, de Tolkien-experts Tom Shippey en John Garth, evenals het Deense Tolkien Ensemble en de Italiaanse band Lingalad.

Gegevens

Begin:
18 juli
Einde:
21 juli
Evenement Categorie:
Site:
https://www.tolkiengesellschaft.de/veranstaltungen/tolkien-thing/

Organisator

Deutsche Tolkien Gesellschaft
Bekijk de site van Organisator