Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lustrumfeest 2021 Afgelast (NL)

25 juni 2021 - 27 juni 2021

Beste luitjes,

De afgelopen tijd hebben we als bestuur en Lustrumcommissie intensief overlegd over de gevolgen van de coronacrisis voor het Lustrumfeest dat gepland staat voor 25-27 juni 2021. Daarbij hebben we uitvoerig stilgestaan bij de ontwikkelingen, de verwachtingen en de onzekerheden voor zover die nu bekend en in te schatten zijn.

Helaas moeten we op basis daarvan als bestuur besluiten om het Lustrumfeest af te gelasten. We doen dat met pijn in ons hart, zeker ook omdat we er allemaal naar uitkeken en er al zoveel werk voor is verzet. Maar een feestelijk en internationaal weekend op locatie in Baarlo is, gezien de omstandigheden, niet mogelijk.

Daarbij spelen een aantal redenen een rol. We noemen de belangrijkste:

  • Een ‘zorgeloos’ feest is onmogelijk wanneer daarbij o.a. een afstandsnorm in acht genomen en gehandhaafd moet worden. Hoewel er op dit moment positieve verhalen verschijnen over vaccins, valt niet uit te sluiten dat die norm in juni volgend jaar nog steeds geldt.
  • Zelfs wanneer de situatie zich zou verbeteren, is de verwachting dat veel leden terughoudend zullen zijn om deel te nemen, gezien het besmettingsrisico.
  • We kunnen niet uitsluiten dat bij doorgaan van het evenement een of meerdere deelnemers besmet zouden kunnen raken. Dat is, zelfs als het verder geen gezondheidsschade zou opleveren, een risico waarvoor we als bestuur en commissie geen verantwoordelijkheid kunnen en willen dragen.
  • Wat voor terughoudendheid bij onze eigen leden kan zorgen, geldt evenzeer of misschien wel in grotere mate voor buitenlandse deelnemers. Zo hoeft een eventuele verbeterde situatie in Nederland niet te gelden voor andere landen. Mogelijke beperkende (reis)maatregelen in andere landen kunnen een rol spelen. Door die onzekerheden is het risico groot dat internationale deelname aan het Lustrumfeest sterk wordt geminimaliseerd, waarmee een essentieel aspect aan het karakter van het evenement vervalt.

Dit alles verandert niet door het op zichzelf positieve nieuws rond de ontwikkeling van vaccins. Of en wanneer die in voldoende mate ingezet kunnen worden, is nog onzeker. Laat staan de vraag welke bescherming die bieden en voor hoe lang.

Dat het Lustrumfeest niet kan doorgaan, heeft ook financiële consequenties. We zijn een overeenkomst met de Berckt in Baarlo aangegaan en we hebben, zoals gebruikelijk, een voorschot betaald. Door nu het besluit te nemen, blijven de kosten redelijk beperkt. Een deel van het voorschot kunnen we doorschuiven naar een toekomstig evenement en voor de kosten die we nu moeten dragen, hebben we voldoende reserves.

Zijn alle voorbereidingen dan voor niets geweest? Nee, gedeeltelijk kunnen die de basis vormen voor een volgend evenement. En we denken ook aan een digitale Lustrumdag in juni volgend jaar, waarbij we ons zullen laten inspireren door de succesvolle digitale Oxonmoot in Engeland van dit jaar. Hoe die dag er gaat uitzien, weten we nog niet precies. We houden je op de hoogte. Mocht je willen meedenken, laat het ons weten via lustrum@unquendor.nl.

Voor nu, het allerbeste en blijf gezond!

Namens het bestuur,

Jan van Breda
voorzitter

Gegevens

Begin:
25 juni 2021
Einde:
27 juni 2021
Evenement Categorieën:
,

Locatie

De Berckt
De Berckt 1
Baarlo, Limburg 5991 PD Nederland
+ Google Maps
Telefoon
+31 (0)77 477 1385
Bekijk de site van Locatie