Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Lustrumdag 2021

19 juni 2021 @ 14:00 - 19:00

Op zaterdag 19 juni 2019 houden we een feestelijke online Lustrumdag om ons 40-jarig bestaan te vieren. Je kunt je voor dit evenement aanmelden met het online aanmeldingsformulier. De kosten zijn € 10. Dit is inclusief toegang tot het volledige programma. Je krijgt ook het digitale programmaboek met o.a. alle informatie over de lezingen en workshops.

Thema

Het thema voor de Lustrumdag is Númenor, het eiland dat de mensen kregen van de Valar, als dank voor hun hulp tijdens de Oorlog van Gramschap aan het eind van de Eerste Era.

Programma

Van 12.00-17.00 uur kun je genieten van een programma rond het thema Númenor met boeiende lezingen en leuke en uitdagende workshops. Dat ziet er zo uit:

 • Paul Corfield Godfrey neemt je mee op een muzikale reis door de Era’s, waarbij hij ook muziekvoorbeelden van zijn composities zal laten horen.
 • Renée Vink bespreekt in haar lezing de niet in kaart gebrachte gevolgen van de ondergang van Númenor.
 • Denis Bridoux volgt in zijn lezing de ontwikkeling van Númenor van literair concept tot geografische werkelijkheid.
 • José María Miranda gaat dieper in op specifieke aspecten van de wetten en het recht op Númenor.
 • Hedwig Slembrouck beantwoordt de vraag ‘Wat weet je over Númenor als je alleen The Lord of the Rings hebt gelezen?” aan de hand van o.a. een aantal citaten uit The Lord of the Rings.
 • In een workshop live cooking kun je samen met Dirk Flikweert een heerlijke Númenoreaanse vispastei bakken.
 • Peter Crijns, Harm Schelhaas en Dirk Trappers leren je in hun workshop meer over de talen van Númenor.
 • Bij Nathalie Kuijpers kun je de uitdaging aangaan om een drabble te maken, een verhaaltje van precies 100 woorden. Een prikkelende uitdaging voor de creativiteit, met mooie resultaten en enthousiaste deelnemers, zo leren eerdere drabble-workshops.
 • In de workshop van Jan Groen staat het lied van de dwergen, over het servies en het tafellinnen van Bilbo, centraal. De bedoeling is om dit gedicht uit hoofdstuk 1 van De Hobbit in zoveel mogelijk talen te laten lezen door de deelnemers.
 • Jonne Steen Redeker en Caroline en Irene van Houten presenteren een verrassende quiz waar alle deelnemers veel plezier aan zullen beleven.
 • We sluiten de dag af met een feestelijke toost. En al zullen we voor ons eigen drankje moeten zorgen, niettemin een mooi moment om tegen elkaar te zeggen: PROOST!

De lezingen en sommige workshops zullen in het Engels zijn, andere workshops zijn in het Nederlands.

Meer informatie

Je kunt de ontwikkelingen ook volgen in de Lembas, de nieuwsbrieven en op Facebook, Twitter en Instagram. Voor gedetailleerde informatie over de Lustrumdag en de programmaonderdelen kun je het programmaboek downloaden.

We maken voor de Lustrumdag gebruik van het online communicatieprogramma ZOOM. Bij de praktische informatie krijg je hierover een korte handleiding. Wil je alvast meer lezen over ZOOM, kijk dan op www.zoom.us.

 

 

 

Heel graag tot 19 juni.

De Lustrumcommissie

Gegevens

Datum:
19 juni 2021
Tijd:
14:00 - 19:00
Evenement Categorie:
Site:
www.unquendor.nl

Locatie

Online

Organisator

Unquendor
E-mail:
info@unquendor.nl
Bekijk de site van Organisator